Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Polícia upozorňuje - Návštevníci pozor! Chráňte si svoj majetok!

Dátum: 14.07.2023
Počet videní: 814
3 min. čítania
Polícia upozorňuje - Návštevníci pozor! Chráňte si svoj majetok!

Nenechávajte svoje osobné veci zbytočne bez dozoru

Návštevníci pozor! Chráňte si svoj majetok!

Počas horúcich letných dní množstvo ľudí vyhľadáva osvieženie na kúpalisku alebo pri jazere. Neopatrnosť a nepozornosť návštevníkov však využívajú páchatelia trestnej činnosti na odcudzenie osobných vecí, ako sú peniaze, doklady, mobily, a iné cennosti. Polícia preto občanom odporúča dodržiavať nasledovné rady, ktoré pomôžu znížiť riziko krádeží:

  • neberte si so sebou zbytočné cennosti,
  • využite možnosti úschovy do bezpečnostných skriniek a trezorov, prípadne investujte do kúpy špeciálnych vreciek, ktoré neprepustia vodu a môžete sa s nimi kúpať,
  • vezmite si so sebou len potrebnú výšku finančnej hotovosti alebo platobnú kartu, ktorú viete v prípade krádeže zablokovať,
  • nenechávajte svoje veci bez dozoru voľne položené na dekách, v stanoch a karavanoch,
  • používajte pri odložení bicykla zámok a využite možnosť bezpečného odloženia bicyklov do cykloboxov.  

            Polícia zároveň odporúča pri motorových vozidlách riadiť sa heslom „Auto nie je výklad“. Ani pri krátkodobom opustení motorového vozidla nenechávajte v ňom odložený mobil, kabelku, ruksak, doklady a iné cenné veci. Vždy pred opustením vozidla si riadne skontrolujte jeho uzamknutie a nenechávajte pootvorené okná na vozidle. Na parkovanie by ste mali uprednostniť strážené a osvetlené parkoviská.

            V prípade, ak po návrate k vozidlu zistíte, že niekto do neho násilím vnikol, je dôležité do vozidla nenastupovať, ničoho sa nedotýkať a odcudzené veci zistiť len pohľadom, nakoľko môže dôjsť k zničeniu stôp a okamžite kontaktovať políciu na bezplatnom telefónnom čísle 158.

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Senci