Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pripomíname !!! - Vývoz BIO odpadu sme zabezpečili aj v zimných mesiacoch

Dátum: 16.12.2020
Počet videní: 1082
Pripomíname !!! - Vývoz BIO odpadu sme zabezpečili aj v zimných mesiacoch

Zber BIO odpadu už zajtra 17.12.2020

Milí Boršania,
pripomíname všetkým, že zajtra 17.12.2020 (štvrtok) sa uskutoční vývoz BIO odpadu, ktorý obec zabezpečila aj v zimných mesiachoch. Prosíme vás preto vyložte svoje nádoby včas, najlepšie už dnes večer, aby sme na to nezabudli :0) 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pôvodná správa z 09.11.2020
Milí Boršania,
v rámci odpadového hospodárstva obce, sme tento rok uskutočnili zmeny, ktoré majú viesť k zlepšeniu separácie rôznych zložiek odpadu. Jednou z týchto zložiek je aj BIO odpad (záhradný), ktorý je odvážaný priamo od vašich domácností. Odhliadnuc od zákona, ktorý určuje obdobie vývozu BIO odpadu od marca do novembra, sme sa dohodli so zberovou spoločnosťou na "mimoriadnych" vývozoch aj v zimných mesiacoch, keďže BIO odpad nie je iba pokosená tráva alebo lístie, ale aj zhnité ovocie, šupy z ovocia a zeleniny, kávové a čajové zvyšky a pod..
Termíny vývozov budú nasledovné:

  • 17. 12. 2020
  • 14. 01. 2021
  • 11. 02. 2021

V najbližších týždňoch vás budeme informovať aj o plánovanom systéme zberu Biologicky rozložiteľného kuchynského odpadu (kosti, mäso, kože, zvyšky tepelne upravovaných jedál a pod.)