Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vyčistenie lesíka

Vyriešený
Prijatý: 29.01.2021
Zodpovedaný: 15.02.2021
Autor: Ivan Bielický
Zodpovedal: Mgr. Ján Klačko

Podnet:

Dobrý deň pán starosta.

Rád by som dal pondnet na vyčistenie územia časť Lesík vzhľadom na jeho dezolátny stav. Keďže teraz nie je vegetačné obdobie, bolo by dobre ho vyčistit od náletových kríkov a buriny. Počas vegetačného obdobia to následne vyzerá ako "džungľa". Pre obyvateľov, ktorí chodia okolo, to potom pôsobí veľmi nepríjemne a sú tam aj rôzne hlodavce a podobne, ktoré obťažujú. Táto časť je aj tmavá, keďže nie je tam pouličné osvetlenie. Pri prechode smerom do obce kríky zasahujú do chodníka. Myslím, že ak by sa to v tomto období vyčistilo cca do výšky 2m nikomu by to nevadilo práve naopak bola by následná aj lepšia údržba a presvetlenie.

Ďakujem
Ivan Bielický


Odpoveď:

Dobrý deň prajem,

spomenutý lesík nie je majetkom obce, ale súkromným majetkom, čo ale neznamená že nesúhlasíme s pripomienkami, ktoré uvádzate vo vašom podnete. Obec už dlhodobo zvažuje možnosť prenájmu tohto lesíka na dlhšie obdobie, kde by sme radi vybudovali lesopark (oddychovú zónu).
Čo sa týka vyčistenia blízkosti chodníka, obec sa priebežne snaží túto časť udržiavať priechodnú odstraňovaním pretŕčajúcich konárov a odstraňovaním buriny. Budeme sa snažiť podniknúť ďalšie kroky, k zlepšeniu situácie popri chodníku.