Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Výzva na otvorenie brány/ bráničiek

Vyriešený
Prijatý: 31.01.2023
Zodpovedaný: 10.02.2023
Autor: Zuzana Kollerova
Zodpovedal: Mgr. Ján Klačko

Podnet:

Dobrý deň pán starosta, na základe výsledku ŠSD (štátny stavebný dohľad) Vás vyzývam, ako najvyšší orgán obce aby ste majiteľa PROJEKTU - Green Residense v Hrubej Borši vyzvali k okamžitému otvoreniu brány/bráničky, nakoľko nás ohrozujú na živote a zdraví. Takisto sa hneď pri hlavnej bráne nachádza tzv. budova VRÁTNICE, ktorá je neskolaudovaná a taktiež nás ohrozuje na živote a zdraví. Nemáme tu vybudované chodníky, ktorými sa máme dostať do obce aj peši. Vy osobne ste sa vyjadrili, že nemáte vedomosť pán starosta o tom, že tento Projekt( neskolaudovaný) je daný do užívania cca 200 domácnostiam. Nuž hlavne, že p. Slobodová poslankyňa nás ako predsedníčka OZ Green Residence neprávom spoplatňuje vstup takouto neskolaudovanou bránou, bráničkou a vôbec Projekt ako taký.
Najlepšia perlička je, že vy sám pán starosta ste nám odovzdával ako jedinej domácnosti čipy na otváranie hlavnej brány.
Len pre info, celú túto záležitosť, už má na starosti prokuratúra a vyzvala ORPZ vo veci znovu konať a rozhodnúť v zmysle Trestného zákona.
Do tohto sú zakomponovaní aj iní susedia!
Kollerová!



Odpoveď:

Dobrý deň prajem,

aj na základe vašej výzvy sme túto problematiku preberali so zástupcami občianskeho združenia, ktoré momentálne spravuje súkromnú lokalitu kde bývate. Podľa mojich informácií, všetci ktorí vlastnia nehnuteľnosť v Rezidencii disponujú "čipom", ktorý slúži na otvorenie vstupov do vášho areálu, čoho súčasťou je aj bočná bránička, ktorá vám umožňuje sa peši dostať do zvyšnej časti obce. Čo sa týka odovzdania čipov - urobil som tak na základe prosby zo strany OZ, kedže mali vedomosť o tom, že sa máme spolu stretnúť a v tom momente bol tento spôsob najrýchleší a najúčinnejší.