Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aktualizácia - Čipovanie nádob na odpad pokračuje

Dátum: 29.04.2021
Počet videní: 1906
Aktualizácia - Čipovanie nádob na odpad pokračuje

V sobotu 01.05.2021 a v nedeľu 02.05.2021 budú poverení zamestnanci čipovať nádoby na nasledovných uliciach:

  • Rovná
  • Spojovacia
  • Pri akadémii

Milí Boršania,

aj tento víkend bude pokračovať čipovanie smetných nádob a preto by sme vás chceli požiadať o súčinnosť podľa popisu nižšie v texte. Poverení zamestnanci budú čipovať nádoby na nasledovných uliciach:

  • Rovná - sobota 01.05.2021
  • Spojovacia - sobota 01.05.2021
  • Pri akadémii - nedeľa 02.05.2021

Vopred ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.

 

 

Pôvodní správa:
Milí Boršania,

tak ako bolo avizované, bude obec Hrubá Borša v tomto roku realizovať "čipovanie" smetných nádob, ktoré má v úvodnej fáze sprehľadniť vývoz komunálneho a BIO odpadu (záhradný odpad). Čipovanie nádob je prvým krokom k zmene v poplatkoch za odvoz odpadu, ktorá by sa mala na základe zákona o odpadoch prejaviť najneskôr začiatkom roku 2023. Našou snahou bude prejsť na váženie nádob jednotlivých poplatníkov čo najskôr, nie až v roku 2023 a sme presvedčení, že čipovanie nám túto snahu urýchli.

Poverení zamestnanci už začali s "pilotným" čipovaním na uliciach Maloboršanská, Krátka, Slnečná, Školská a postupne budú pokračovať ďalej. Preto by sme vás chceli požiadať o spoluprácu pri označovaní nádob nálepkou s čipom. Čipy sa lepia na stred nádoby vo vzdialenosti cca. 40 cm od horného okraja.
IP         

Ak sa v tomto priestore nachádzajú nejaké iné nálepky, alebo hrubé špiny, prosíme vás o ich včasné odstránenie. Pomôžete povereným zamestnancom urýchliť celý proces označovania nádoby čipom. Vopred vám ďakujeme za pomoc.

V sobotu 24.04.2021 a v nedeľu 25.04.2021 budú poverení zamestnanci čipovať nádoby na nasledovných uliciach:

  • Záhradnícka
  • Úzka
  • Pri lesíku

Prosíme občanov uvedených ulíc, aby boli našim pracovníkom k dispozícii.

Nálepky s aktuálnym rokom, tak ako ste boli zvyknutí po minulé roky, už nebudeme distribuovať. Do doby, pokiaľ nebude vaša nádoba označená čipom, bude v platnosti stará nálepka s rokom 2020.