Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Od januára budeme zbierať papier a plasty v rozličných termínoch !!!

Dátum: 28.12.2020
Počet videní: 1055
Od januára budeme zbierať papier a plasty v rozličných termínoch !!!

Prvý vývoz plastov bude 12.01. a  prvý vývoz papiera 21.01.

Milí Boršania,

z dôvodu snahy o zvýšenie efektivity zberu separovaných odpadov, pristúpila zberová spoločnosť AVE k oddelenému zberu separovaného papiera a zvlášť k zberu plastov. Od januára 2021 sa tieto druhotné suroviny NEBUDÚ v obci Hrubá Borša zbierať spoločne, v jednom termíne, ako tomu bolo doteraz, ale v rozličných termínoch. Pri oddelenom zbere separovaného papiera je možné túto druhotnú surovinu okamžite spracovať, tzn. zlisovat do balíkov určených na recykláciu, bez potreby oddelovania jednotlivých papierov a lepenky na separačnej linke od separovaných plastov. Obci Hrubá Borša sa vďaka tejto zmene podarí mať ešte väčší prehľad o percente vyseparovaného papiera.
Vrecia, ktoré sa používajú na zber separovaných plastov môžu naďalej obsahovať okrem plastov aj VKM (tetrapaky), kovy (plechovky, ...) a nie je potrebné oddeľovať ich do separátnych vriec. Dotriedovanie jednotlivých zložiek, ktoré patria do vreca na separované plasty, je zabezpečené prostredníctvom zamestnancov pracujúcich na separačnej linke.

V praxi táto úprava znamená, že 100% vyzbieraných ton papiera môže byť pripočítaných do vyseparovanosti obce, nakoľko nebude obsahovať žiadne znečistenia a bude efektívnejší aj z pohľadu ochrany životného prostredia, kedže sa zrecyklujú aj menšie útržky papiera.

Všetky aktuálne termíny zberu odpadov pre našu obec na rok 2021 zverejníme hneď ako ich obdržíme od zvozovej spoločnosti AVE SK.

Predbežné termíny na zber papiera a zber plastov:

  PLAST PAPIER
Január 12 21
Február 9 18
Marec 9 18
Apríl 6 15
Máj 4 13
Jún 1 a 29 10
Júl 27 8
August 24 5
Septemer 21 2 a 30
Október 19 28
November 16 25
December 14 23