Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zamyslime sa nad tým kde a ako parkujeme svoje vozidlo

Dátum: 08.12.2021
Počet videní: 1134
Zamyslime sa nad tým kde a ako parkujeme svoje vozidlo

V záujme všetkých obyvateľov našej obce pristúpime v dohľadnej dobe aj k uplatňovaniu sankcií pre dlhodobých porušovateľov zákazu státia

Milí Boršania,

určite sami vidíte, že naša obec sa neustále rozrastá. V rámci našich možností sa na to snažíme reagovať rozširovaním infraštruktúry obce a dostupnosti služieb. So stúpajúcim počtom obyvateľov zároveň stúpa množstvo a zároveň aj pohyb vozidiel v obci. S tým sa stáva vypuklejšou problematika vozidiel parkujúcich vo všeobecnosti na chodníkoch a cestách a obzvlášť v obytných zónach, napriek tomu, že môžu a majú byť zaparkované vo vnútri dvorov.

Dlhodobo dbáme o to, aby naše domácnosti mali dostatok parkovacích miest na vlastných pozemkoch. Mnohí z nás avšak parkujú svoje vozidlá pred svojimi pozemkami na obecných cestách a chodníkoch. Tie vytvárajú prekážky napríklad pri zbere komunálneho aj separovaného odpadu, zimnej údržbe, pohybe chodcov a cyklistov, mamičky s kočíkmi musia často obchádzať vozidlá takto parkujúce. Dozvedeli sme sa aj o nehode v súvislosti s vozidlom, parkujúcim na chodníku, ktorá viedla k viacerým komplikovaným zlomeninám a niekoľkotýždňovému liečeniu.

Možno ste niektorí zaregistrovali, že v máji tohto roka novelou zákona o cestnej premávke získali obce kompetenciu realizovať porušenia zákazu zastavenia a státia vozidiel prostredníctvom objektívnej zodpovednosti držiteľa vozidla. V tejto súvislosti preferujeme skôr prevenciu pred reštrikciou a určite nechceme nijako obmedzovať napríklad krátkodobé zastavenie či vaše návštevy. Istý čas si chceme vyhradiť pre informovanie priestupcov o porušení týchto dopravných predpisov. Zároveň vás ale chceme ubezpečiť, že v záujme všetkých obyvateľov našej obce pristúpime v dohľadnej dobe aj k uplatňovaniu sankcií pre dlhodobých porušovateľov zákazu státia.

Naším cieľom sú benefity pre vás všetkých. Pre vodičov je to prehľadnejšia dopravná situácia, umožňujúca plynulejšiu a komfortnejšiu jazdu. Pre obec je to jednoduchšie dodávanie komunálnych služieb, ako je odvoz odpadov či zimná údržba ciest a chodníkov. Nakoniec pre naše deti, ale aj pre ostatných chodcov  sú to bezpečnejšie ulice a pohodlnejšie používanie chodníkov.

Veľmi si prajeme, že sa s našimi cieľmi stotožníte a Hrubá Borša sa stane ešte príjemnejším miestom pre život.