Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zánik mandátu poslanca OZ - Jaroslava Naďa a ujatie sa mandátu poslanca prvým náhradníkom Ladislavom Kučerom

Dátum: 27.04.2020
Počet videní: 1592
Zánik mandátu poslanca OZ - Jaroslava Naďa a ujatie sa mandátu poslanca prvým náhradníkom Ladislavom Kučerom

Jaroslav Naď sa vzdal mandátu poslanca a na jeho miesto nastupuje prvý náhradník pán Ladislav Kučera.

Milí Boršania,

posledné parlamentné voľby 2020 znamenali na Slovensku rôzne zmeny, ktoré sa v konečnom dôsledku dotkli aj obce Hrubá Borša.
Poslanec obecného zastupiteľstva v Hrubej Borši, pán Jaroslav Naď sa na základe poverenia prezidentky SR pani Zuzany Čaputovej stal Ministrom obrany SR a stal sa členom Vlády SR.
V zmysle článku 109 ods. 2 Ústavy SR je funkcia člena vlády nezlučiteľná s fuknciou poslanca obecného zastupiteľstva a na základe tejto skutočnosti sa Jaroslav Naď mandátu poslanca obecného zastupiteľstva vzdal.

Týmto by sme sa chceli pánovi Jaroslavovi Naďovi veľmi pekne poďakovať za jeho aktívne a konštruktívne pôsobenie v poslaneckom zbore a popriať mu veľa správnych a prospešných rozhodnutí pre Slovensko v jeho novom pôsobisku na Ministerstve obrany SR!

Na tento uvoľnený post poslanca obecného zastupiteľstva v Hrubej Borši, podľa zápisnice miestnej volebnej komisie v Hrubej Borši o výsledku volieb do orgánov samosprávy miest a obcí, ktoré sa konali dňa 10.11.2018, nastúpi prvý náhradník pán Ladislav Kučera.

Pána Ladislava Kučeru srdečne vítame v poslaneckom zbore a veríme, že svoje skúsenosti z pôsobenia vo funkcii poslanca v predošlých volebných obdobiach zúročí v prospech nás všetkých.

Celé znenie oficiálneho oznámenia nájdete po kliknutí na tento link