Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Doprava

Vyriešený
Prijatý: 16.11.2021
Zodpovedaný: 04.12.2021
Autor: Fertalova
Zodpovedal: Mgr. Ján Klačko

Podnet:

Dobrý deň, chcela by som navrhnúť alebo zadať požiadavku pre dopravu do Hrubej Borša zo Senca. Je to prímestská časť 3 km od Senca. Nerozumiem prečo Senec nezabezpečí tento malý autobus aspoň 1x za hodinu pre ľudí zo Senca smer Hrubá Borša a späť. Fúrikuje tam po Senci pre dôchodcov. Hrubá Borša je pekná prímestská časť, myslím dosť ľudí tam býva aj pre poštu. Neviem či sa dobre obraciam na Vás, vidím autobus po Senci chodí a prázdny. Autobus je preplnený smer Senec jeden krát za hodinu, zabezpečený BA dopravou. Potrebujú ľudia ísť do obchodu k lekárovi tam a späť a jeden krát ta hodinu Ariva je málo. Myslím horor. Nehnevajte sa, ale takto Hrubá Borša a okolie bude stále na bode mrazu. Ďakujem.


Odpoveď:

Dobrý deň prajem,

problematiku prímestskej autobusovej dopravy v našom kraji zastrešuje BSK, ktorý momentálne menil dopravcu a borí sa zo základnými potrebami ako je napr. zabezpečenie vodičov. Požiadavky na zvýšenie frekvencie autobusových spojov sú v tejto situácii nereálne.
Ako starostovia komunikujeme pravidelne na našich strenutiach aj so zástupcami BID ktorá má na starosti organizáciu dopravy v kraji, kde sa snažíme zistenia z praxe odovzdať ich zástupcom.
Každopádne ďakujeme za podnet.