Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako separovať polystyrén a tvrdý plast

SÚBOR
Dátum: 19.08.2021
Počet videní: 1386
Ako separovať polystyrén a tvrdý plast

V stredu a v sobotu v určené hodiny ich môžete priniesť na pracovný dvor obecného úradu 

Milí Boršania,

celé odpadové hospodárstvo sa momentálne točí okolo separovania a my by sme vám chceli dať ešte väčší priestor ako a kde odseparované zložky odniesť a správne zhodnotiť.
V spolupráci so zvozovou spoločnosťou AVE SK, ktorá zabezpečuje zber separovaného odpadu v našej obci, sme sa dohodli na ďalšej možnosti ako ešte efektívnejšie vytriediť "plasty". A to konkrétne čistý polystyrén a tvrdé plasty.
Nové spotrebiče sú balené do mohutných obalových polystyrénov, ktoré zaberajú značnú časť vriec, ktoré používame na triedenie bežného plastového odpadu. Takisto tvrdé plasty, ako sú napr. hračky, kvetináče, sudy, atď ...., väčšinou končili vo veľkoobjemových kontajneroch v rámci jarného a jesenného upratovania a neboli zhodnotené tak ako by bolo vhodné.

Takže, od soboty 21.08.2021 môžeme tieto zložky odpadu triediť ešte efektívnejšie a to nasledovne:

  • každú stredu od 15:00 do 18:00 a každú sobotu od 14:00 do 17:00 môžete priniesť na pracovný dvor obecného úradu (vchod z Krátkej ulice) polystyrén a tvrdené plasty

  • Špecifikácia polystyrénu:
    Čistý biely polystyrén – obalový, chrániaci napr. elektroniku a nepoužitý čistý biely izolačný/stavebný polystyrén
    Nepatrí sem farebný polystyrén, ani znečistený stavebný a iný polystyrén, prípadne iné druhy odpadu

  • Špecifikácia tvrdého plastového materiálu:
    odpadové koše, koše na bielizeň, prepravky, stoly, stoličky, debničky, kvetináče, tácky, hračky, záhradný nábytok, kýble, vedrá, sudy, bandasky, vodovodné a kanalizačné potrubie, závlahy, okenné rámy PVC, elektrikárske lišty, auto nárazníky
    Nepatria sem napr. vedrá a nádoby so zostatkami od stavebných materiálov, molitan, fólie všetky druhy, plexisklo, sklolaminát, hračky obsahujúce batérie, nemocničný odpad, nebezpečný odpad, batérie, materiál obsahujúci nebezpečné náplne – oleje, kyseliny, pesticídy, nebezpečné latky, plasty potiahnuté textilom, gumené hadice, PVC podlahy (gumolín)

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Požiadavky na zber polystyrénu Veľkosť: 281.6 kB Formát: pdf Dátum: 19.8.2021
Požiadavky na zber tvrdých plastov Veľkosť: 968.3 kB Formát: pdf Dátum: 19.8.2021