Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Sme chudobný alebo bohatý región ?

Dátum: 15.12.2021
Počet videní: 950
Sme chudobný alebo bohatý región ?

Ako bohatý región nás vidia v Bruseli "vďaka" tabuľkám. Realita je úplne iná !!!

Milí Boršania,

obec Hrubá Borša je východnou bránou Bratislavkého samosprávneho kraja. Takisto ako mnoho obcí BSK, sa snažíme naše obce zveľaďovať. Potrebuejeme však pomoc vo forme dotácií, ktoré síce na Slovensko prúdili a aj prúdia, ale vo veľkej väčšine boli tieto financie určené pre celé územie Slovenska, OKREM Bratislavského samosprávneho kraja.

Preto ako obec vyjadrujeme jednotný postoj celého Bratislavského kraja k podpore:

    • presunu 10% alokácie na projekty realizované v Bratislavskom kraji
    • aplikovanie 10% transferu z alokácie SR z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a 10% z Európskeho sociálneho fondu+ do Kohézneho fondu

Spomínané transfery sú nevyhnutné pre získanie dostatočnej finančnej alokácie v rámci programového obdobia 2021 – 2027 na vyriešenie kľúčových štrukturálnych problémov kraja v strategických oblastiach: doprava, životné prostredie, školstvo, zdravotníctvo, veda a výskum a sociálne služby. Bez týchto transferov nie je možné financovať ďalší rozvoj miest a obcí, nakoľko samosprávy nie sú schopné v rámci vlastných rozpočtov vyčleniť dostatočné množstvo finančných prostriedkov.

Naším cieľom je vytvoriť jednotný tlak na národnú úroveň, aby aj zo strany príslušných štátnych orgánov bola vyvíjaná aktivita na zabezpečenie transferu, ktorý pomôže financovať rozvojové projekty v našom kraji vrátane štátnych priorít. Kľúčové rokovanie p. premiéra Hegera a p. vicepremiérky Remišovej s Európskou komisiou sa uskutoční už zajtra 16.12.2021 v Bruseli.

KOĽKO SAMOSPRÁV PODPORUJE TÚTO MYŠLIENKU - Kliknite a uvidíte

Viac info získate aj na stránke BSK po kliknutína tento link